PhotoScape

Yay! Dapet maenan baru. Bukan, bukan maen game. Tapi maen edit2 foto :). Gw sampe sekarang ga ngerti dan malas mempelajari photoshop. Nah, thanx to Wulan (hehe), gw baru saja mendapatkan sebuah software photo editor yg bernama PhotoScape. Kalo pake PhotoScape, softwarenya lebih user friendly, lebih gampang dimengerti dan digunakan. Nih hasil iseng2 awal gw mencoba software ini. Bisa gabungin foto dengan lebih mudah, karena template nya sudah tersedia, serta menggunakan frame yg lucu-lucu.

Selain gabungin foto, bisa juga nambahin icon2 cartoon dll di foto kita, hehe..

Lucu, kan, lucu?? Lumayan, dapet maenan baru di musim pengangguran sekarang :p. Kalo mau coba, donlod ajah kok, bisa. Softwarenya bisa didonlod disini… Selamat mencobaaa…

Mon père, Je t’aime

March 1st, 2010. I planned to go home. To Jakarta. I had a written test for a recruitment process of a company in Sudirman the next day. So I called my mom at home. But it wasn’t my mom who picked up the phone. It was my 2nd older sister. So, I told her I was going home and already in a travel pool waiting for the departure. Instead of asking when I want to be picked up, she asked me to go home by myself. My sister said on the phone, “Fa, kamu pulang sendiri aja ya..”, “Kenapa?”, “Gak kenapa2, bapak gak kenapa2 kok.”, “Emang bapak kenapa?”, “Fa, ifa tenang yaaa.. bapak abis kecelakaan, tp gak kenapa2 sekarang”.

I was speechless hearing that shocking news. I just sat and asked more questions to my sister. My dad was riding his Scorpio alone, hit by a damn taxi (yg nerobos lampu merah) 3 days before and got a broken leg, his left leg. I just cried instantly that time. Campur aduk rasanya. Aku menangis membayangkan rasa sakit yg dirasakan ayahku saat tertabrak, mengutuk sang supir taxi dalam hati, sekaligus lega karena aku sudah terlanjur takut bahwa yg menabraknya adalah kontainer/trailer (I live in Tg. Priok dimana banyak kontainer berkeliaran). My sister said that my dad was already taken to RSPJ (Rumah Sakit Pertamina Jaya) and would have a surgery (pasang pen di antara tulang2 patahnya) the next day. My sister said that my mom didn’t tell me on purpose, karena aku akan sidang sebentar lagi, dan tidak mau mengganggu konsentrasiku (geez, she even wouldn’t want to burden her own daughters). She stayed in the hospital with my dad, accompanied him since the day he got the accident till that Monday. My sister calmed me, but my tears didn’t stop even selama perjalanan di travel. It was my first time I couldn’t sleep in my travel. Along the way home, I imagined the accident, the crash. I imagined how my dad felt, feeling his leg broken. It just made me cry more. I know my dad is a strong person, tapi tetep aku tidak tega membayangkan rasa sakit yg ia derita. I think I better feel the pain than you do, Dad…

I visited him on Tuesday, after the surgery. I saw scratches on his face and his hands, sewed wound on his forehead, dan kaki kiri yg terbalut. Ia terlihat tirus. Dokter bahkan melarangnya utk duduk di tempat tidur sekalipun. He looked fine, he managed his smile well, he told me about his surgery. He made a little joke, too. He said that on the beginning he was afraid of the surgery, but turned out the surgery wasn’t as bad as he thought. He asked us not to be afraid of surgery (yeah Dad, I will still be afraid…). Tapi, kakakku bilang beberapa hari sebelumnya, bapak masih terlihat shock, lebih sering bengong and no much talk. I could barely imagine that! My father likes to talk, really likes to talk all the time. Jadi, membayangkan bapak tidak banyak berbicara, membuat aku meringis dan menangis. The first day I visited him, he started to talk more than days before, commented the news on TV, membuatku sedikit lebih lega.

Now, my father is already home. Tapi masih menggunakan dua buah tongkat. Kaki kirinya masih tidak bisa digunakan utk menapak tampaknya. He mostly spends his time in his bedroom and he gets thinner :(. He just walks out to go to the bathroom atau kadang ke ruang keluarga untuk nonton TV. My dad used to do activities, any activities. Ia suka jalan, ia suka mengerjakan apapun meski sudah pensiun. But now, seeing he just spends his time mostly in his bedroom makes me sad. Once in a week, he must go to hospital for a check up. I just hope he can use his feet again in near time. I want to see him back as my dad I used to know.

My graduation day is two weeks more. I always imagine my mom and my dad seeing me graduate in Sabuga. But with my dad’s condition now, ayahku cuma bisa ikut ke bandung, tidak bisa menemani ke dalam sabuga. Of course I am sad, but I have to be happy, for him. I present my graduation for you, Dad. I promise you I will make you proud more of me. I won’t disappoint you. You said you want me to work in Pertamina, too, as you did. I promise I will try my best.

I can only thank God now. God still wants you to be with us, with me. I love you, Dad…

If I could get another chance, another walk, another dance with him
I’d play a song that would never, ever end
How I’d love, love, love
To dance with my father again
(Luther Vandross – Dance with My Father)

Flat vs High Heels

It was my first time at Citos (Cilandak Town Square). Yeeaah, for all my life, the furthest mall in Jakarta I’ve ever been was Senayan City probably and the only mall I visit most often is Mall Kelapa Gading. Citos is sooo far away from home. Dan menurut gw, di Mall Kelapa Gading yang seluas itu (bayangin aja, ada mall di satu blok full!), semuanya udah ada. So, ngapain jauh2 ke mall lain kan? Apalagi harus jauh2 ke Jakarta Selatan (secara rumah gw beda kutub ama Citos).. Hehe.. Gading is my most favourite mall until this time.

Nah, habis dari job expo UI jumat kemaren nih, my bestfriends and I held a small reunion at Citos after hadn’t met for a few months! What a long time no see, friends… Wow! And there, kami menemukan sebuah toko sepatu unik dengan warna2 menarik mata plus harga miring, hehehe… Ada sekian flat shoes dengan warna2 yang bagus-baguuus. Kalo beli dua harganya jadi Rp 199.000,00 lho, hihihi… (mata kami langsung ijo ;P).

Finally, setelah melihat2 dan memilih2 warna, I bought a pair and my friend, Disha, bought a pair, too. Basically gw emang lagi butuh sepatu nih. The only flat shoes I have udah bulukan gitu, jadi klo mo make sepatu akhir2 ini gw sneaker-an mulu. Kalo sneaker-an, suka rempong kalo mo sholat, harus lepas kaos kaki dan iket tali lah, hehehehe…

That’s why I am so excited seeing cute flat shoes in the shop. Here are my new shoes :

I like the colour, tidak membuat kulit kaki gw terlihat kusam, hehe.. Besides that, I like the bag that’s used to wrap the flat shoes..

Besides buying flat shoes, I also just bought a pair of high heel sandals. Well, I didn’t buy it in Citos, but Ciwalk (similar sound as Citos huh?? Hahaha..) alias Cihampelas Walk. Hwaaa,,, baru kali ini gw beli sendal macam ini, hwahaha.. Tentu saja gw belinya dalam rangka mo gw pake nanti pas wisudaan. I just love them at my first sight and it turns out that their colour matches my dress, too.. hehehe.. Take a look at my new sandals :

Aren’t they just lovely?? Can’t wait to see me put them on my graduation day?? Just imagine my self with make up, wearing kebaya and skirt, and use those high heels. I myself can’t even imagine it for now, you know :p

(belajar) ikhlas…

Aku ingin menyebar kebaikan
Kepada siapapun
Setiap saat
Mungkin kau tidak mengembalikan kebaikan itu kepadaku
Tak apalah
Aku (belajar) ikhlas

Aku ingin mengumbar senyum manis
Kepada siapapun
Setiap saat
Mungkin kau tidak membalas senyum manisku dengan senyuman yang sama manisnya
Tak apalah
Aku (belajar) senyum dengan ikhlas

Mungkin suatu saat
Kebaikan akan berdatangan kepadaku
Mungkin suatu saat
Senyum manis akan menghujani diriku
Aku tidak akan pernah tahu kapan
Tapi justru itu yang membuatnya akan menjadi semakin indah pada akhirnya….

You Make My Dreams

Just got all songs of the album of (500) days of summer’s OST, thanx to Caca… hehe..
And found this easylistening song among other cool songs in the album, which I keep playing in my iTunes over and over again…
This is my most favourite song of the album…try it..

YOU MAKE MY DREAMS COME TRUE
by: Hall & Oates

What I want, you’ve got
But it might be hard to handle
Like the flame that burns the candle
The candle feeds the flame yeah yeah
What I got — full stock of thoughts and dreams that scatter
And you pull them all together
And how I can’t explain oh yeah
Well well you (ooh ooh ooh ooh) you make my dreams come true (you you) you
(you you)
Well well well you (ooh ooh ooh ooh) oh yeah you make my dreams come true
(ooh oooh ooh ooh) hell yeah

On a night when bad dreams become a screamer
When they’re messin’ with a dreamer
I can laugh it in the face
Twist and shout my way out
And wrap yourself around me
‘Cause I ain’t the way you found me
And I’ll never be the same oh yeah
Well ’cause You (ooh ooh ooh ooh) hmmm hmm you make my dreams come true (you
you you you) oh yeah
Well well well you (ooh ooh ooh ooh) ooh you make my dreams come true (you
you you you) oh yeah

Listen to this
I’m down on my daydream
All that sleepwalk should be over by now
I know
Well you hell yeah you make my dreams come true (you you you you) oh yeah
(you you)

I’ve been waiting for waiting for you girl (ooh ooh ooh ooh)
Oh yeah you make my dreams come true (you you you you)
Me you me and you
I’ve been waiting for waiting for you girl (ooh ooh ooh ooh) all my life
You make my dreams come true (you you) whoa (you you)
Whoa whoa I’ve been waiting for waiting for waiting for waiting for waiting
for waiting for waiting for
(You make my dreams) ooh ooh ooh ooh
I’ve been waiting for you girl (you you you you)
(You make my dream you you you you)

3 IDIOTS

Anyone who hasn’t watched this movie, I suggest you to watch it. Great movie and meaningful one. Coba tebak kapan gw nonton film ini? Gw tonton di kosan gw di H-2 gw sidang, atau lebih tepatya H-1.5 sidang. Mo sidang or gak, klo ada film bagus, ya harus tonton lah, hahahah…

Hmmm.. what is this movie about? This movie is about everything! It’s about love. It’s about life. It’s about dream. It’s about passion. It’s about true FRIENDSHIP. FYI, you should know upfront, bahwa ini adalah film India. Haha, entah kenapa film India akhir2 ini lagi agak booming ya? Di IMDb, rating film ini adalah 8.1/10 lho. Pemeran utamanya adalah Aamir Khan dan Kareena Kapoor.

Film ini menceritakan tentang 3 orang sahabat yg sangat dekat. They were 3 Mechanical Engineering students and were roommates. They commited all crazy things together, seperti crashing wedding orang (yg ternyata adalah pernikahan dari anaknya ketua universitas mereka) dan lain-lain. Salah satu dari mereka yang paling berbeda di antara mahasiswa-mahasiswa lainnya adalah yg bernama Rancho. Rancho ini yang selalu inisiatif menolong orang-orang seperti menolong proyek TA mahasiswa lain, membantu mengantarkan ayah sahabatnya yg sakit naek scooter, menolong kelahiran seorang wanita, dan lain-lain. Dia juga mengajarkan orang-orang bahwa belajar atas dasar berlomba dan berkompetisi itu tidak bagus. Dia juga menyuruh sahabat-sahabatnya untuk melakukan sesuatu yg menjadi passion mereka, jgn menjadi seseorang lain hanya karena permintaan orang tua mereka. Ketika salah satu sahabatnya ada yg mencoba bunuh diri pun, dia rela melakukan apapun demi kesembuhan sahabatnya itu. One of his words that become my favourite is “don’t run behind success, but follow behind excellence. Success will come all way behind you”.

Jadi, di film ini semua terangkum. Mulai dari persahabatan, cinta, harapan, pengorbanan, perjuangan hidup, passion, kesetiakawanan, pencapaian mimpi dan cita-cita. Lengkap deh. Uniquely, we can cry and also laugh so loud watching this movie. Lucuuuuuu bgt, tapi ada juga momen2 yg sediiiiiiih bgt. So, just watch it, cause I agree at what people say, this is one of the best movie of decade.

Migraine Again

Goossshh.. Jakarta is HOT, HOT, and HOT!! Well,, everybody knows that! Bayi yg baru lahir di Jakarta pun langsung tau kalo kota ini panas bgt skrg.. That’s why when I was in high school, I wanted to go out of this city. Gw bertekad utk kuliah di manapun asalkan dingin, gak panas, jauh dari Jakarta. Years ago, almost everyday I could get a migraine, especially if I was out of home all day. Well, since I lived in Bandung four and a half years ago till now, the migraine just rarely come.

Right now, I am in Jakarta. I stay at home all day, but now I am having a migraine! SH*T! I am so sensitive to weather changes. Biasa di daerah dingin sekarang di daerah panas. Gw ga tahan berada di daerah panas lama2, karena migrain gw pasti kumat kalo kena panas lama2. Sadly, since I am just graduated now, I may have to leave Bandung in any moment. How could I cure my migrain then, if a few months later I must live in Jakarta again????