Somehow This Movie Entertains Me

If you want to watch a movie that you never heard before about, then you feel a bit (or many) doubt whether it’s a good movie or not… Very simple, I’ll suggest you to search the movie in imdb.com, then see the rating of the movie. Kalo menilai ke-layak-ditonton-an sebuah film, biasanya menurut gw nih… film yg ratingnya 7 ke atas berarti termasuk very recommended, rating 6 termasuk acceptable, dan rating 5 ke bawah termasuk rejected area (in other words, better don’t waste your time watching it). But there’s an exception. Kalo filmny rating 5 ke bawah tapi diperankan oleh aktor2/aktris2 favorit gw yg biasanya maen di film lain yg termasuk oke, it’s an okay-to-watch movie for me. Jadi, film “All About Steve” termasuk kategori yang mana? Pertama, gw liat pemain2nya dulu sekilas. Hmm.. yg maen terkenal, ada Sandra Bullock (if I’m not mistaken, she is also the producer of this movie) & the cute (hehe) Bradley Cooper. Kedua, gw cek dulu dong di IMDB, secara gw blm pernah dgr ttg nih film. Awalnya gw nebak ratingnya at least 6 (because Sandra Bullock wins an Oscar award from her previous movie), but turns out only 4.8/10. Hmmm.. tp berhubung pemain2nya gw suka (esp. Bradley Cooper *mata berbinar2*), sooo it’s an okay-to-watch movie for me.

Emang tentang apa sih ceritanya? Film ini intinya, menceritakan ttg seorang cewek bernama Mary yg memiliki pekerjaan sbg pembuat TTS di sebuah koran lokal dan tidak memiliki banyak kehidupan sosial di luar pekerjaannya. Banyak yg menyebut si Mary ini sbg gadis yg abnormal, because she is a geek who can’t stop rattling and has no much difference with a walking encyclopedia. But, besides that, this girl is a nice, cheerful, and spiritful human being. Then suddenly she falls in love and is obsessed with a guy from her set-up blind date named Steve. She expresses her love & desire with strange ways. One of them is by making a crossword which is published in public news paper where all of the answers are things about Steve, and then she follows him everywhere he goes.

Intinya gitu ya ceritanya. Nah, film ini meski ratingnya termasuk rendah, tapi menurut gw it’s unique, has the unpredictable ending, and funny. It somehow really entertains me. Unik, karena bercerita ttg sesuatu yg jarang pernah orang pikirkan. Pernah gak mikirin siapa yg mengarang TTS or crosswords di setiap koran Minggu biasanya? Honestly, I never had a thought of “who usually creates this crosswords in this Sunday paper? Apa yg buat selalu orang yg sama dan kerjaannya sehari2 cuma bikin TTS?”. Gara2 film ini ya jadi kepikiran. And yes, menurut gw endingnya tmasuk yg gak pada umumnya film komedi-romantis. Funny? Yeppp, I did laughed while watching this movie.

So, to sum up, I do like this movie, and I always will watch Bradley Cooper’s movies😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s